INEDIT: Traian Berbeceanu – acuzat și acuzator în același dosar. ÎCCJ i-a conexat dosarul cu cel al fostului procuror șef de la DIICOT Alba, Ioan Mureșan

Fostul şef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate din Alba, comisarul Traian Berbeceanu, este, începând de astăzi, acuzat şi acuzator într-un singur dosar.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis conexarea dosarului în care este judecat pentru luare de mită, spălare de bani și complicitate la infracţiunea de delapidare, cu dosarul în care fostul șef al DIICOT Alba Iulia și alte două persoane sunt acuzați că i-au ”fabricat” lui Berbeceanu dosarul, magistrații constatând existenţa unei legături între faptele judecate în cele două cauze.

berbeceanu si MuresanReamintim că la ICCJ a început procesul în dosarul fostului șef al DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureșan, trimis în judecată alături de fostul procuror Nicolaie Cean şi fostul poliţist BCCO Alin Muntean, pentru represiune nedreaptă împotriva fostului comisar șef al BCCO Alba Iulia, la termenul din 14 ianuarie fiind audiați primii martori.

De cealaltă parte, Tribunalul Bucureşti a fixat data de 21 ianuarie 2015 ca prim termen de judecată în dosarul în care fostul șef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, este acuzat de luare de mită, spălare de bani și complicitate la infracţiunea de delapidare, după ce, inițial, această instanță a dispus refacerea rechizitoriului de către procurorii DIICOT de la Structura Centrală, însă Curtea de Apel Bucureşti a admis contestaţia procurorilor și a dispus începerea judecăţii.

Astfel s-a ajuns în situația execepțională, în care se vor judeca în paralel atât dosarul anchetatorilor lui Traian Berbeceanu – fostul șef al DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureșan, fostul procuror Nicolae Cian și ofițerul BBCO Alin Muntean, acuzați de către DNA de “represiune nedreaptă” pentru că i-ar fi fabricat comisarului probele din dosar – cât și dosarul “fabricat” în care Berbeceanu este acuzat de luare de mită, spălare de bani și complicitate la infracţiunea de delapidare.

Email: unirea@unirea-pres.ro
Tel: 0258.811.419

Comentarii

2 Răspunsuri la INEDIT: Traian Berbeceanu – acuzat și acuzator în același dosar. ÎCCJ i-a conexat dosarul cu cel al fostului procuror șef de la DIICOT Alba, Ioan Mureșan

  1. militian 21.01.2015 la 13:27

    Acesti doi indivizi ar trebui sa faca un curs de „recalificare”, de lunga durata, la Penitenciarul din Aiud. Ambii sunt niste profitori ordenari care au folosit slabiciunile si lacunele sistemului legislativ din Romania ca sa-si satisfaca interesele personale.

  2. un alt militian 21.01.2015 la 21:55

    le transmit acestor doi ca daca au abuzat de funtie ,ordinul sa dat,vor fi f……………….