S-a deschis “Gavroche”!!! Vezi cum arată şi ce îţi oferă cel mai nou local din Alba Iulia

Joi seara,  zeci de albaiulieni au ţinut neapărat să treacă pragul lui “Gavroche” . Cel mai nou local din Alba Iulia, deschis în apropierea pasajului Cetate, a fost luat cu asalt de tinerii veniţi să ia pulsul atmosferei de aici. Şi ca orice local care se respectă, la deschidere clienţii au fost serviţi cu un pahar de şampanie şi desert, din partea casei.

 După ce i-am trecut şi eu pragul şi am observat designul interior, ambientul şi toate cele, pot spune că Alba Iulia s-a mai ales cu un local frumos, cu stil, care cu siguranţă o să devină o nouă atracţie pentru cei care vor să socializeze şi să-şi petreacă timpul liber într-o atmosferă cu totul specială. “Gavroche – Cafe. Brasserie” se poate defini prin eleganţă, stil şi rafinament. Într-un cadru plăcut şi elegant,  din care nu lipseşte tabloul lui Gavroche, sau biblioteca cu cărţi şi alte obiecte decorative, bine alese, cei prezenţi au părut a fi încântaţi de noul local.

De preţuri, putem spune că sunt accesibile, luând în considerare standardele la care se ridică dar şi piaţa locală. Spre exemplu, o cafea expresso costă 5 lei iar o apă sau un suc tot 5 lei. La frappe-uri  şi milkshake-uri preţurile pornesc de la 6 lei şi ajung la 12 lei, iar la freshuri şi limonadă de la 9 lei la 12 lei. Cocktailurile au preţuri între 11 şi 20 de lei iar un vin Rose la carafă (0.5 l) costă 14 lei. Găsim de asemenea şi extravaganţe. De exemplu,  cei care doresc să-şi răsfeţe simţurile cu o sticlă de şampanie Moet Chandon Brut Imperial trebuie să scoată din buzunare 390 de lei. Cel mai scump produs din meniu este şampania Dom Perignon Vintage care costă 1100 de lei.

 În ceea ce priveşte mâncarea, meniul este diversificat, printre preparatele savuroasei bucătării regăsindu-se influenţele internaţionale. De la sandwichuri, salate, supe şi până la paste, peşte, deserturi sau alte specialităţi,  toate vă stau la dispoziţie. Ca să vă faceţi o idee despre ceea ce oferă bucătăria “Gavroche”, vă prezentăm mai jos doar câteva dintre preparatele alese şi ce preţuri au acestea:

 * “Chiken Quesadilla” – Tortilla de făină umplută cu caşcaval, ceapă, roşii, piept de pui, preparată la grătar,  servită cu guacamole şi smântână -  18 lei/300 g.

*Crispy Fried Calamari – Inele de calamari pane servite cu sos sweet-chilli – 15 lei/200g.

* Fried Camembert with Blueberry – Camembert pane servit cu dulceaţă de afine – 29 lei

*The French Burgher – Carne de vită proaspăt tocată, acoperită cu caşcaval şi bacon crocant, servită într-o chiflă pufoasă cu cartofi prăjiţi, roşii, rondele de ceapă, salată verde şi castraveţi muraţi – 23 de lei.

*Caesar Salad – Salată crocantă amestecată cu sosul clasic caesar servită cu crutoane, permeggiano şi piept de pui la grătar – 21 de lei.

*Goulas Soup – tradiţionala specialitate ungurească – 14 lei/340g.

*Spaghetti con frutti di mare – Tagliatele al dente servicte cu fructe de mare, asezonate cu usturoi, zeamă de lămâie şi roşii – 27 de lei/325g.

*Roulade Provencale – specialitate tradiţională franţuzească din piept de pui umplut cu ciuperci şi caşcaval, învelit în bacon, servit cu un sos a la Provence – 24 de lei.

*Ali Baba’s Roast – Cotlet de porc servit cu mozzarella, caşcaval, roşii, asezonat cu busuioc – 27 lei /360g

*New York Steak – Muşchi de vită preparat cu ou şi bacon, în stil newyorkez – 44 lei /300 g.

*Filets de Perche Meuniere – file de şalău servit cu celebrul sos Meuniere – 33 de lei.

*Fondant au chocolat – un delicios fondant de ciocolată, servit cu îngheţată de vanilie – 14 lei.

*Triple Mousse au chocolat – cunoscutul desert franţuzesc cu spumă de ciocolată, în 3 culori – 14 lei.

 Potrivit patronatului, localul este deschis colaborărilor iar pe viitor se intenţionează organizarea unor săptămâni tematice, precum “Dallas” sau alte evenimente culturale, bineînţeles într-un decor specific temei alese.

 Programul de funcţionare al localului este de luni până joi, între orele 8.00 – 24.00,  vineri 8.00 – 1.00, sâmbătă  9.00 – 1.00, iar duminică 9.00 -24.00. Bucătăria va fi deschisă zilnic, între orele 10.00 – 22.30.

 Aviz amatorilor de dulciuri!  “Gavroche” are deserturi apetisante, de nerefuzat!

 

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325


Acest articol a fost citit de 1001 ori

14 Răspunsuri la S-a deschis “Gavroche”!!! Vezi cum arată şi ce îţi oferă cel mai nou local din Alba Iulia

  1. FFF 22 februarie 2013 la 12:22

    mda… colectie de borfasi si cucuvele printe clientala “selecta” prezenta la deschiderea acestui “faimos” local…

    • dolfi 22 februarie 2013 la 13:02

      stai ca o sa vina cheliosii iritatzi la subratz cu masini second si dupa ei aialalti derbedei. Va sfarsi ca celelalte localuri – cu manele si public de gen.. :D

  2. G 22 februarie 2013 la 12:24

    Poza 43 – deputatu k4k4n4r de la Partidul PU*E*LOR ! ia uitati ce face el in loc sa fie in Parlamentul Romaniei sa va faca legi asa cum se lauda in campanie !

    • Impotentule 23 februarie 2013 la 1:21

      Prostule cu G de la gaoaza, la parlament se lucreaza de luni pana joi iar localul s-a deschis joi seara. Vineri si sambata fiecare tre sa fie in colegiu. Omu face ce vrea seara bai gaoaza injosita!!

  3. alecsandri 22 februarie 2013 la 13:24

    de ce trebuie sa se pozeze atat prin localuri?chiar nu mai poti merge undeva unde sa nu se faca poze sa te vada lumea ce “tare” esti pe facebook?

  4. alexandru 22 februarie 2013 la 13:46

    ca o ironie, pe un perete stau asezate…. carti.sa fie un afront adresat consumatorilor, sau o invitatie la ce va nou….lectura de exemplu?
    PS: localul arata bine, chiar are un look parizian, dar din pacate are si celebrele preturi frantuzesti.si din pacate se fumeaza, orasul alba iulia neavand la acest moment nici un local unde poti sa respiri.astept cu interes legea care va interzice fumatul in locurile publice, aplicata cu o inatarziere de 5 ani in tara noastra draga.

  5. Claudia 22 februarie 2013 la 14:07

    Dupa cum observ in postarile de mai sus…nu sunt singura care considera ca: ar trebui sa existe localuri in care sa fie interzis fumatul,excesul de poze intr-un local dauneaza…vorba aia vreau sa stau linistita la masa sa mananc ceva…fara sa fiu pozata….si in ultimul rand….aceasta clientela “selecta” care se tot largeste pe zi ce trece…baietii sunt tot mai umflati si fetele tot mai “piti” ….pacat:(

  6. Nely 22 februarie 2013 la 14:26

    sunt nefumatoare si chiar am fost surprinsa sa constat ca nu am simtit deloc fumul , bine ca foarte multi dintre cei care fumau il trageau adanc in piept deci …..practic de unde fum ?

  7. Mazarin 22 februarie 2013 la 18:25

    Ciobani in treling abibas si mocani cu smantana la bot.

    • biscuite 23 februarie 2013 la 9:16

      Pai daca nu au un lant de 3 degete de gros la gat, 10 tatuaje, un chipiu folosit seara pe intuneric, un trening “Adibas” si 2-3 cucuvele pe langa ei, nu sunt “trendy”… iar daca mai fac si poze pentru “feisbuc”, sunt in culmea fericirii… de remarcat prezenta “reprezentantului poporului” pe judetul Alba….

      • X 23 februarie 2013 la 13:18

        Biscuite ai uitat de “aifone” (cum le place cocalarilor locali sa-i spuna) pe care auzi manele pe post de ring-tone…

  8. Aron Felicia 23 februarie 2013 la 17:55

    Nu am surprins pe nimeni citind. Probabil au fost luati prin surprindere si tot ce aveau la indemana era meniul…..Plus ca am trecut azi pe acolo si muzica nu este in niciun caz in surdina astfel incat sa te si poti folosi, realmente, de cartile ce-ti stau ( gratis) la dispozitie. Dar…daca ma gandesc mai bine, cu banii dati pe un cocktail ma duc 10 metri mai incolo la librarie si imi cumpar o carte nou-nouta! :) )) Eu prefer localurile mai linistite, acolo unde chiar pot sta relaxata doua ore sa savurez un ceai si-o carte. Ori eu nu vad aici rostul cartilor, decat completarea cu succes a decorului a la France….

  9. Gigi 23 februarie 2013 la 18:08

    Un alt local unde nu o sa merg niciodata , din cauza clientelei : “smecheri de 2 lei” si “pitipoance de 1 ban” care stau la masa cu 1 apa plata , isi dau check-in pe fb sa vada lumea unde se afla (de parca ar interesa pe cineva)si nu in ultimul rand , persoane care daca te vad intrand in local te studiaza din picioare pana in cap (pentru ca la ei conteaza cum esti imbracat , nu ce ai in cap sau in buzunar) . Afacerea o sa sfarseasca printr`un final “tragic” din cauza acestor oameni . Pacat ca intr`un oras atat de mic se comporta oamenii atat de josnic .

    • Dana 23 februarie 2013 la 21:11

      Sunt de acord cu parerea dumneavoastra despre soarta acestui nou local din orasul nostru,din cauza clientelei”rafinate” va da faliment intr-un timp relativ scurt.